Sustainable product design

De circulaire gemeente

Op dit moment zien we door de hele samenleving toenemende aandacht voor duurzaamheid. De druk die we met elkaar uitoefenen op het milieu dwingt ons om maatregelen te nemen. Door in te zetten op circulariteit wil de overheid klimaatverandering tegengaan. In 2016 lanceerde de overheid het programma ‘Circulaire-economie.’ De doelstelling in het programma is zeer ambitieus: een volledige circulaire-economie in 2050.

De overheid onderkent het belang van circulair inkopen en aanbesteden om klimaatverandering tegen te gaan. Voor gemeenten betekent dit dat inkopen en aanbestedingen niet langer alleen gaan om (de laagste) prijs, maar vooral om efficiënt gebruik van grondstoffen en het realiseren van een positieve impact op het milieu.

Als gevolg van het veranderende speelveld door nieuwe wetgeving, de circulaire doelstelling van de overheid en uiteraard ook de publieke opinie zal het proces van het ontwikkelen en aanbesteden van oplossingen voor de openbare ruimte de komende tijd hervormen en dwingt het gemeenten om producten te kiezen die circulair zijn ontworpen.

Innovatiepartner in circulair product design

Met meer dan 40 jaar ervaring is npk design dé sterke innovatiepartner in duurzaam product design. Ons toegewijde team bestaat uit ontwerpers, engineers en bouwers die graag complexe puzzels oplossen. We denken in scenario’s en risico’s, experimenteren om de oplossing te vinden en begeleiden u in het hele innovatieproces.

✅ +40 jaar ervaring
✅ Full-service product design
✅ Innovatiepartner in circulair product design
✅ Internationaal georiënteerd

Jos Oberdorf

Jos Oberdorf

Eigenaar & Duurzaamheid specialist

Download whitepaper

‘De circulaire gemeente – in 2050 volledig circulair’

Expertise toegepast in de praktijk

In elke fase van uw innovatietraject levert onze expertise toegevoegde waarde. Ons creatieve team geeft uw ideeën vorm met behulp van een door ons ontwikkelde, unieke methode. We vertellen u hier graag meer over in onze showcases over sustainable product design.

Laten we kennis maken

Vul het formulier in en een van onze specialisten neemt contact met u op.