Duurzaam ontwerpen voor maximale impact met minimale footprint

Milieubestendigheid, verkrijgbaarheid van grondstoffen en wereldwijde klimaatafspraken vormen een grote uitdaging voor iedereen. Hoe maak je de juiste en eerlijke keuzes met aandacht voor een groene wereld?

Al meer dan veertig jaar ontwikkelen wij verrassende en duurzame producten die iets toevoegen. Sustainable design vormt een integraal onderdeel van onze creativiteit. Door doelgericht nieuwe kansen te onderzoeken en te realiseren, maximaliseren wij uw succes in de markt, met de juiste focus op het minimaliseren van uw footprint.

Samen op weg naar circulariteit en duurzaamheid

Ons team bestaat uit ontwerpers, engineers en bouwers met een sterke drive om de wereld beter te maken. Wij hebben aantoonbare ervaring en kennis van de laatste trends op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie, LCA’s en energietransitie. Maar we kunnen niet zonder de praktijk. Om onze concepten te toetsen en te optimaliseren maken we al in een vroeg stadium gebruik van talloze prototypes.

Samen verleggen we de focus van een lineair (take-make-waste) naar een circulair (reuse-repair-return) bedrijfsmodel. Hiervoor gebruiken we de juiste tools en betrekken alle partijen die nodig zijn binnen de ontwikkelingsketen.

productontwerp by npk design
H2arvester by npk design

Sustainable design vraagt om systeemdenken

De ontwikkeling van een duurzaam product betekent ook aandacht voor het hele systeem rondom het product. Elke schakel speelt een rol in de uiteindelijke footprint en biedt dus kansen voor milieuwinst. We denken in scenario’s, visualiseren en realiseren uw mogelijkheden.

Samen realiseren we producten met een hoge esthetische & functionele kwaliteit, die langdurig meegaan en dus vaak hergebruikt kunnen worden. De beste productoplossing resulteert in minimale uitval, energieverbruik en afval.

H2arvester by npk design
H2arvester by npk design

Minderen

Minderen is een bekende uitdaging: minder onderdelen, lichtere producten, minder energieverbruik. Slimme constructies maken reparatie en hergebruik eenvoudiger. Mono materiaal maakt recycling gemakkelijk. Allemaal voorbeelden van praktisch toepasbare oplossingen die de footprint van uw bedrijf kunnen minimaliseren, en de impact van uw bedrijf kunnen maximaliseren. Graag onderzoeken wij samen met u de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over sustainable design?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

Praktijkvoorbeelden