Product design

Ons team van ontwerpers en engineers genereert, intuïtief en analytisch, concepten voor het te ontwerpen product. Met inzet van visualisatie- en prototypingtechnieken testen, verfijnen en communiceren we nieuwe concepten in een iteratief proces.

Product design

Gebruiksvriendelijk ontwerpen

Vanaf het allereerste begin staan voor ons de markt én de gebruiker centraal. Vanuit beide perspectieven onderzoeken we waar de toegevoegde waarde ligt. Want een mooi idee betekent nog geen goed product design. We betrekken alle stakeholders bij het vormgeven van een concept om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

User interface

Met een heldere en makkelijk te begrijpen interface tussen het product en de gebruiker is het leven een stuk aangenamer. Of het gaat om klassieke bediening met knoppen, een app of een beeldscherm met toetsenbord; ons team optimaliseert de interactie.

Product design
Product design

Multidisciplinaire teams

Vanaf het begin van een designproject werken designers, engineers en model- en prototypebouwers samen om functioneel en technisch de beste oplossing te vinden voor het product. Door uitwisseling van kennis en ervaring worden oplossingen op elkaar afgestemd zodat optimaal werkende producten ontstaan waarmee de gebruiker uit de voeten kan.

Product design

Prototyping en experimenteren

Prototyping is een belangrijk onderdeel van alle fasen van productontwikkeling. We verkrijgen hierdoor inzicht in de conceptuele, esthetische en technisch-functionele aspecten van het ontwerp.
Daarom bezitten we een uitstekend uitgeruste werkplaats, waar we functionele modellen maken om werkingsprincipes te testen, maar ook visuele modellen en zelfs prototypes die qua uiterlijk niet van het eindproduct te onderscheiden zijn. Ook werken we met experience prototyping, bijvoorbeeld door rollenspel, paper prototyping en interieur mock-up’s.

Onze aanpak levert succesvolle producten en diensten op, vaak bekroond met internationale designprijzen. Daarom werkt een groot aantal opdrachtgevers langdurig met ons samen. Voor ons is dat de ultieme blijk van waardering.

Meer informatie

Meer informatie over product design?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

jos@npk.nl
Jos Oberdorf

Voorbeelden van succesvol product design

Mystic by npk design

Mystic

Stoere watersporthelm met maximale bescherming en comfort

ASML by npk design

ASML

35+ jaar samenwerking tussen ASML en npk design

Covestro by npk design

Covestro

Win-win situatie: gebruiksgemak én minimaal materiaalverlies