Betrouwbaar en overzichtelijk

Adésys

Octalarm-Touch alarmmelder


Adésys is fabrikant van industriële alarmmelders en modems voor het bewaken van technische installaties. In de productgroep telefonische alarmmelders is Adésys al geruime tijd marktleider in Nederland. Om deze positie vast te houden en het internationale marktaandeel te vergroten, heeft het bedrijf npk design ingeschakeld om een behuizing voor een nieuwe alarmmelder te ontwerpen en te ontwikkelen.

De eisen voor het bewaken en alarmeren van technische storingen zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden. Tegelijkertijd is procesbeheersing in industriële omgevingen, tuinderijen en boerenbedrijven steeds gecompliceerder en omvangrijker geworden. Betrouwbaarheid van alarmmeldingen is vaak letterlijk van vitaal belang.

Octalarm Touch by npk design
Octalarm Touch by npk design

Onze aanpak

Na een eerste briefing en kick-off meeting waarin alle eisen en wensen op een rij gezet worden, zijn onze designers direct aan de slag gegaan. Een aantal conceptrichtingen is verkend tijdens schets- en brainstormsessies. Samen met Adésys is uiteindelijk gekozen voor het concept dat het best bij de doelgroep past. Een rustige, serieuze, tijdloze en robuuste uitstraling was hierbij doorslaggevend.

Octalarm Touch by npk design
Octalarm Touch by npk design

Teamwork en prototyping

In onze projectteams werken engineers, modelmakers en designers vanaf het begin intensief samen. Al in een vroeg stadium maken we de vertaalslag naar visuele en functionele modellen om onze ideeën te valideren en te toetsen aan de werkelijkheid.

Octalarm Touch by npk design
Octalarm Touch by npk design

Innovatietraject

Eén van de grote uitdagingen tijdens het innovatietraject was het realiseren van zo groot mogelijke flexibiliteit van de alarmmelder. De monteur moet op eenvoudige wijze verschillende sensoren en kabels voor uitbelmogelijkheden kunnen koppelen aan de melder zonder deze volledig te demonteren. Ook bij het ontwerp van de touchscreen bediening hebben onze experts geadviseerd en meegedacht.

Resultaat

Het resultaat is een uiterst betrouwbare alarmmelder in een slim ontworpen behuizing met overzichtelijke bediening. Hiermee zijn Adésys en haar klanten klaar voor de toekomst.

Octalarm Touch by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten