Veilige communicatie in kritieke situaties

ARMA Instruments

ARMA G1 Mark II Secure Communicator


Het in Zwitserland gevestigde ARMA Instruments heeft zich gespecialiseerd in de beveiliging van missiekritieke communicatie. Na de ontwikkeling van de eerste generatie van de Secure Communicator, heeft Arma ons ook voor de nieuwe generatie, de Mark II, benaderd. Gebruikersdoelgroepen zijn professionals binnen het leger, politie, juridische- en financiële zaken, overheid en NGO’s die op elke locatie ter wereld veilig moeten kunnen opereren.
In onze sterk verbonden wereld wordt cyberbeveiliging elke minuut uitgedaagd. ARMA Instruments gebruikt “Dynamic identity” om gebruikersgegevens en metadata te verbergen. Het aanvalsoppervlak van het communicatie device wordt verkleind. Het apparaat werkt stand-alone, voortbouwend op een nul-vertrouwensbenadering.

ARMA Instruments by npk design
ARMA Instruments by npk design
ARMA Instruments by npk design

Vormentaal, materiaal en betrouwbaarheid

Het ontwerp van de Mark II benadrukt met de vormentaal en materiaalselectie de betrouwbaarheid van het apparaat, de hightech technologische toepassing en de zekerheid om in alle mogelijke en kritieke situaties te presteren.
De lay-out van de componenten en de opbouw van de fysieke behuizingelementen is integraal in overleg met de elektronica ontwikkelpartner opgelost. De focus lag hierbij op cyber- en temperveiligheid, het antenne radiosignaal en robuustheid in gebruik zoals schok-, vibratie- en valbescherming.
Op basis van realistische renderings, volume modellen en materiaalsamples, is het uiteindelijke ontwerpconcept geselecteerd. Hoogwaardige schokbestendige materialen, nauwkeurige productieprocessen en de toepassing van gorilla-glas garanderen de werking van de communicator in allerlei omstandigheden en locaties.

“npk proved to be a more than pleasant partner to work with. During the creative meetings everyone enjoyed the tremendous energy in the room. Besides their obvious professionalism, I most value their gift of translating a vision into an actual design. Presentations given by their team where always a magical moment that I much looked forward to and where very important drivers and a source for enthusiasm in my team. Even the early concept art of our product gave us important traction and helped us with attracting funding, additional team members and so on. We are much looking forward to keep working with npk design on our future products.”


Pim Donkers | Chief Executive Officer | President of the Board

Essentieel voor dit soort veiligheidskritische producten is een hechte samenwerking tussen hardware-, electronica- en softwareontwikkelaars. Ook hierbij heeft onze holistische ontwerpbenadering en productietechnische kennis bijgedragen aan de uiteindelijk oplossing.

User Interface Design

Veel aandacht gaat uit naar de functionaliteit en bediening van de Secure Communicator in stressvolle situaties. De interactie moet zo eenvoudig mogelijk en intuïtief zijn. Door de bedieningsstructuren op een dynamische manier te prototypen en grafische elementen (lay-out en iconen) met gebruikers te testen, is de user interface geoptimaliseerd.
Het wordt door ARMA als zeer waardevol ervaren dat onze ontwerpers ook op het gebied van user interface design expertise in huis hebben. Zo hoef je als opdrachtgever niet steeds nieuwe samenwerkingspartners te informeren. Dat scheelt tijd en energie.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten