Veilige communicatie in kritieke situaties

ARMA Instruments

Secure Communicator


Veilige communicatie is in vele gevallen letterlijk van levensbelang. Het in Zwitserland gevestigde ARMA Instruments heeft zich gespecialiseerd in de beveiliging van missiekritieke communicatie. Gebruikersdoelgroepen zijn professionals binnen het leger, politie, juridische- en financiële zaken, overheid en NGO’s die op elke locatie ter wereld veilig moeten kunnen opereren.

In onze sterk verbonden wereld wordt cyberbeveiliging elke minuut uitgedaagd.
ARMA gebruikt “Dynamic identity” om gebruikersgegevens en metadata te verbergen. Extra focus ligt op het verkleinen van het aanvalsoppervlak van het communicatie device.

G1 Secure Communicator by npk design

Vormtaal en betrouwbaarheid

De meeste bestaande beveiligde apparaten zien eruit als generieke en omvangrijke mobiele telefoons. Het creatieve team van npk design kreeg juist de uitdaging om een mobiele persoonlijke communicator te ontwerpen die GEEN mobiele telefoon is.

De vormtaal benadrukt de betrouwbaarheid van het apparaat, de hightech technologische toepassing en de zekerheid om in alle mogelijke en kritieke situaties te presteren.

Direct tijdens de eerste bijeenkomst presenteerden onze ontwerpers een concept waar ARMA zich heel goed in kon vinden. Het ontwerp was spot-on en is in de loop van het ontwikkeltraject alleen nog maar geoptimaliseerd.

G1 Secure Communicator by npk design

“npk proved to be a more than pleasant partner to work with. During the creative meetings everyone enjoyed the tremendous energy in the room. Besides their obvious professionalism, I most value their gift of translating a vision into an actual design. Presentations given by their team where always a magical moment that I much looked forward to and where very important drivers and a source for enthusiasm in my team. Even the early concept art of our product gave us important traction and helped us with attracting funding, additional team members and so on. We are much looking forward to keep working with npk design on our future products.”


Pim Donkers | Chief Executive Officer | President of the Board

Mooie rol voor modelshop

In een heel vroeg stadium vervaardigen onze modelmakers vaak al een eerste model (uit PVC) zodat de ontwerpers en de opdrachtgever direct gevoel krijgen met het ontwerp. Door iets concreet vast te houden en de ware afmetingen te zien, wordt duidelijk of je een goede ideerichting inslaat of niet.
In een later stadium presenteren we modellen ook in de vorm van renderings (3D visualisaties).
Voor ARMA heeft onze eigen modelshop modellen uit aluminium en een display-model uit RVS vervaardigd. Beide modellen worden voor en door ARMA gebruikt bij de presentatie tijdens beurzen en belangrijke klantmeetings.

G1 Secure Communicator by npk design
G1 Secure Communicator by npk design
G1 Secure Communicator by npk design
G1 Secure Communicator by npk design

Hoogwaardige productieprocessen zoals smeden van koolstofvezels, gorilla-glas en toepassing van schokbestendige materialen garanderen de werking van de communicator in allerlei omstandigheden en locaties.

Voortbouwend op een nul-vertrouwensbenadering werkt het apparaat stand-alone. Met serverless infrastructure en gecodeerde end-to-end communicatie (het ARMA Linux-besturingssysteem) kan wel worden aangesloten op het mobiele netwerk.

User Interface Design

Veel aandacht gaat uit naar de bediening van de Secure Communicator in stressvolle situaties. Dat moet zo intuïtief en eenvoudig mogelijk gemaakt worden. Het wordt door ARMA als zeer waardevol ervaren dat onze ontwerpers ook expertise op het gebied van user interface design  in huis hebben. Zo hoef je als opdrachtgever niet steeds nieuwe samenwerkingspartners te informeren. Dat scheelt tijd en energie.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten