Superieur zicht, uitstekend gebruiksgemak

Atomic

Revent Visor skihelm


De Revent Visor is een baanbrekende skihelm met geïntegreerd vizier dat de flexibiliteit en pasvorm van een skibril combineert met het superieure zicht van een helm met volvizier. Ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen Atomic, de wereldleider in wintersportuitrusting, en onze ontwerpers en engineers, biedt dit product een ongeziene en innovatieve kijk op helmen met vizier.

Atomic by npk design
Atomic by npk design

Ongeëvenaard gebruiksgemak en gezichtsveld in een vizierhelm

Atomic stelde strenge eisen aan de unieke verbinding tussen vizier en helm. Een ideaal vizier moet onder alle omstandigheden een onbelemmerd gezichtsveld bieden, gecombineerd met intuïtieve bediening. Het moet perfect passen bij verschillende gezichtsvormen en tegelijkertijd de veelzijdigheid van een bril nabootsen. Daarnaast moet een vizier bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden van het skiën: sneeuw, wind, water en interne condensatie.

Snelle ideeënvorming en testen

Tijdens het proces werden talloze ideeën en concepten uitgewisseld tussen npk design en de experts van Atomic. Veelbelovende nieuwe concepten werden getest op verschillende helmprototypes en door Atomic onderzocht op gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het agile proces, versterkt door snelle prototyping en testen, stelde ons in staat de meest veelbelovende ideeën te filteren. Het resultaat is een volledig nieuw mechanisme met perfecte integratie van vizier en helm.

Atomic by npk design
Atomic by npk design

Intensieve uitwisseling en hands-on samenwerking

Het ontwerp van het viziermechanisme heeft feitelijk het ontwerp van de helm zelf beïnvloed. Hoe kunnen het vizier en de bewegende delen geïntegreerd worden, hoeveel ruimte is daarvoor nodig en hoe vormen deze onderdelen een mooi geheel? Het hele proces werd in hoog tempo geïmplementeerd in een hybride model gebaseerd op continue digitale uitwisseling en meerdere hands-on workshops met actieve co-creatie.

Productontwikkeling in een hybride fysiek-digitaal omgeving

Om de digitale en fysieke werkomgeving te faciliteren, hebben we een hybride ontwerpmethode gebruikt: helmvormen en vizierintegratie werden onderzocht in schetsen en kleimodellen, die vervolgens werden gescand en omgezet in CAD-modellen. In iteratieve feedbackloops met Atomic hebben we de vorm van de helm verfijnd, waardoor een product is ontstaan dat niet alleen voldoet aan de functionele en produceerbare eisen, maar ook de krachtige ontwerptaal van het gerenommeerde merk Atomic belichaamt.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten