Veilige fietsaccessoires

AXA en npk: een goede combinatie


AXA Security is een gevestigde naam in de fietsaccessoire industrie. Na onze eerste pitch voor het ringslot AXA Victory was er een bijzondere klik en werken we al jaren succesvol samen met AXA aan producten die uniek zijn in de fietsaccessoire branche. Zo helpen we AXA snel op de vraag van de markt te reageren en slimme oplossingen te bedenken voor de fiets van morgen.

AXA by npk design
AXA by npk design
AXA by npk design

Met de AXA Victory is het ringslot opnieuw uitgevonden

Alle onderdelen van dit slot zijn enorm verbeterd en dit is het enige ringslot waarvan de stalen behuizing rondom gelast wordt. Daarmee zet AXA de hoogste standaard in veiligheid. Bovendien past het ringslot door het moderne vloeiende design perfect bij elke fiets. De kunststof delen zijn leverbaar in verschillende kleuren en texturen; zo past de AXA Victory prachtig bij het kleurenschema van verschillende fietsen.

AXA by npk design
AXA by npk design
AXA by npk design

Met de AXA foldable serie is het schakelprincipe van een kettingslot geïntegreerd in een uniek vouwslot, of moeten we zeggen ‘vouwketting’?

AXA Foldable series is uniek in zijn soort

AXA signaleerde een trend: vouwsloten worden steeds populairder onder fietseigenaren, zeker onder eigenaren van moderne fietsen met strak vormgegeven frames. Maar bij vouwsloten is de beweeglijkheid van de segmenten onderling vaak beperkt. Kettingsloten zijn het handigst om je fiets ergens aan vast te maken, maar zijn lastig op te bergen en netjes mee te vervoeren zonder je fiets te beschadigen.

AXA by npk design
AXA by npk design

De sleutel tot succes

De bijzonder verfijnde uitstraling van de serie vouw- en ringsloten is het resultaat van een intensieve samenwerking binnen npk design tussen designers en engineers. Dit parallelle proces vormt de basis voor onze snelle en efficiënte manier van ontwerpen. In het ontwikkelproces is naast veel computerrekenwerk ook veel gebruik gemaakt van prototyping in onze modelwerkplaats om proefondervindelijk de werking zo soepel en tegelijkertijd zo sterk mogelijk te maken. De vele 3D geprinte modellen, gelaste stalen schakels, gefreesde slothuizen en gestikte hoezen versnellen het proces enorm. Ruim binnen een jaar van idee tot productie.

AXA by npk design
AXA by npk design
AXA by npk design

AXA Fit ‘past op en bij iedere fiets’

De gebruiker ziet een nette, compacte kettingkast. Voor de AXA Fit zijn verschillende kleursamenstellingen en materialen ontworpen, die mooi ‘passen’ bij allerlei fietstypes. Maar de echte innovatie zit van binnen: een slimme, gepatenteerde krenkbevestiging levert enorm veel tijdwinst op bij de montage. Door het in 3 richtingen verstelbare afstelmechaniek aan de achterzijde past de kettingkast op zoveel mogelijk fietsframes.

AXA by npk design
AXA by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Janwillem Bouwknegt.

Janwillem Bouwknegt

meer projecten