De meest duurzame en circulaire werkstoel

Be by Bèta

Be Hybrid


Be by Bèta is als bureaustoelen expert onderdeel van de Fair Furniture Group; een innovatieve en duurzame groep Nederlandse producenten van kantoor- en schoolmeubilair. Duurzame meubels, in Nederland gemaakt, met oog op een eerlijke, gezonde toekomst.

Be Hybrid by npk design

Altijd een goede zithouding voor iedereen

De manier van werken is de laatste jaren enorm veranderd. Het kantoor is een verzamelplek geworden. Be by Bèta wilde de meest duurzame en circulaire bureaustoel van dit moment op de markt brengen die alleen door de hoogte in te stellen, meteen goed en prettig zit, ongeacht de persoon die erop zit.

Be Hybrid by npk design
Be Hybrid by npk design

Een nieuwe mechaniek in recycled materiaal

Wij hebben daarvoor een mechaniek ontwikkeld waarmee het postuur van de gebruiker automatisch zorgt voor de juiste tegendruk in de stoel. Het ontwerp van de stoel is gericht op het comfort en de ondersteuning van de gebruiker, doordat het gewicht effectief wordt verdeeld en comfort in elke zithouding wordt gegarandeerd. Het ‘human-feel’ materiaal van de stoel in de zitting en rugleuning verhoogt het directe comfort nog verder.

Be Hybrid by npk design
Be Hybrid by npk design

De grondstoffen voor de onderdelen van deze stoel komen uit afvalstromen. De zitting en rug zijn gemaakt van 100% recyclede PET flessen en het frame is gemaakt van 100% geüpcycled polyamide (nylon). Dat laatste is uniek. Vanuit oude rest-kunststoffen is een nieuwe, sterke en 100% pure polyamide gemaakt. Op de kruisvoet en gasveer na is de stoel geheel gemaakt van hergebruikt materiaal.
De onderdelen zijn eenvoudig te demonteren, te repareren en te recyclen naar nieuwe 100% gerecyclede PET en PA korrels. De stoelen worden na hun levensduur retour genomen waarna de onderdelen worden hergebruikt. De stoel heeft restwaarde garantie na zijn 1e of 2e levensduur. Dat betekent dat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Mede daardoor heeft deze stoel een hele lage footprint.

Be Hybrid by npk design

Het favoriete aspect van deze stoel is de eenvoud. Het feit dat je gaat zitten, één knop bedient en dat het automatisch goed gaat. De logica van de eenvoud.
Jos Oberdorf
Managing partner npk design

We zijn supertrots op het eindresultaat van deze stoel. Een mooi design. Een heel fijn zittende stoel dat ook een duurzame masterpiece op dit moment is. Een stoel voor iedereen die meteen goed en prettig zit.
Toon Mampaey
CEO Be by Beta

Een innovatief productieproces

In samenwerking met de opdrachtgever, matrijsmaker, materialen leverancier en producent is een technologisch hoogstandje ontwikkeld met een innovatief productieproces van het frame van deze bureaustoel, namelijk gasinjectie spuitgieten.

Be Hybrid by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten