Microbial information in the blink of an eye

BiosparQ

Cirrus D20 analyse apparaat


In een integraal ontwerpproject heeft npk design in korte tijd intensief gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van de merk-, bedrijfs- en productidentiteit van BiosparQ.
npk design werkte samen met BiosparQ aan de ontwikkeling van analyse apparaat Cirrus D20. Tijdens het ontwerpproces werd veel aandacht besteed aan de componenten layout, user-experience en user-interface design. Het prototype werd gemaakt in onze eigen modelbouw werkplaats. Ook is de complete huisstijl, beurspresentatie en website opnieuw vormgegeven. De productfotografie werd verzorgd door onze fotograaf.

BiosparQ by npk design
BiosparQ by npk design
BiosparQ by npk design
BiosparQ by npk design

Unieke BiosparQ technologie voor het snel bepalen van een bacterie-samenstelling

Hoe eerder de oorzaak van de infectie van een patiënt kan worden opgespoord, hoe eerder de juiste antibiotica aan een patiënt kan worden toegediend. De unieke BiosparQ-technologie – Single-cell MALDI-TOF massaspectrometrie – maakt real-time bacteriële profilering rechtstreeks vanuit een monster mogelijk. Binnen enkele minuten na het nemen van het monster kan de volledige bacterie-samenstelling worden bepaald.

Dit vermijdt een tijdrovend kweekproces, de behoefte aan een dure laboratorium-infrastructuur of hoog opgeleid personeel. Voor gebruik van deze technologie in ziekenhuizen en grote huisartsenpraktijken werkt BiosparQ samen met npk design aan de ontwikkeling van de Cirrus D20.

BiosparQ by npk design
Nellie Schipper

“De best passende omschrijving van onze samenwerking met npk design in 2 woorden: ALLES KLOPT. Alles omvat dan professionaliteit, brede expertise en ervaring, grote flexibiliteit, snelheid in meedenken en aandragen van oplossingen. Deze eigenschappen / vaardigheden behoren tot het DNA van alle medewerkers binnen npk design. Kortom: goede match & chemie.”

Nellie Schipper
Chief operational officer BiosparQ

Presentatie BiosparQ op de beurs ECCMID

Op het internationale congres en de beurs ECCMID 2019, april 2019 in de RAI Amsterdam, zijn de nieuwe identiteit en de Cirrus D20 met succes gepresenteerd. In vervolg hierop werkt npk design aan de verdere realisatie van de Cirrus D20 in de vorm van de ontwikkeling van meerdere user-cases voor analisten & experts, product design en engineering, verpakkingen van consumables en meer.

BiosparQ by npk design
BiosparQ by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten