Win-win situatie: gebruiksgemak én minimaal materiaalverlies

Covestro – Dockit®

Innovatieve verpakking voor blanke lak en verharder in perfecte mengverhouding

Binnen de verfindustrie is het mengen van tweecomponenten lakken vaak een onhandig, inefficiënt proces. De mengverhouding is van grote invloed op het eindresultaat, terwijl overtollig aangemaakte lakken niet lang houdbaar zijn en daardoor vaak in de afvalstroom verdwijnen.
In samenwerking met een innovatieteam van Covestro hebben we de gepatenteerde Dockit verpakking ontwikkeld. Het biedt een veilige, gebruiksvriendelijke oplossing binnen de spuitverfindustrie voor voorverpakte tweecomponenten blanke lak met een vooraf gedefinieerde mengverhouding.

Covestro by npk design
Images on location: Covestro

Covestro's innovatiewedstrijd

Om hun innovatiekracht te vergroten, organiseert Covestro interne award competities.
Voor één van de deelnemende teams organiseerden we een workshop om samen nieuwe verpakkingsideeën te genereren. Met het toepassen van design thinking en brainstormtechnieken werd het een zeer inspirerende sessie. Het resultaat, het Dockit verpakkingsconcept, werd ingezonden voor de de productinnovatie wedstrijd.

Covestro by npk design

Visuele modellen overtuigen Covestro jury

In een vroeg stadium van productontwikkeling maken we altijd (visuele) modellen. Ook in dit geval. Mede dankzij onze professionele visuele modellen was de jury direct enthousiast.
Uit ruim 500 ingediende innovatieprojecten werd het team dat wij begeleidden gekozen als winnaar. Als spin-off van deze award is binnen Covestro een startup team opgericht om het idee daadwerkelijk te realiseren.

Covestro by npk design
Covestro by npk design

Productontwikkeling met startup team Covestro

In nauwe samenwerking met dit startup team hebben we het product verder vormgegeven, uitgewerkt en de realisatie begeleid. Veiligheid, gebruiksgemak en minimaliseren van materiaal in de afvalstromen, stonden voorop.
De verpakking faciliteert eenvoud in voorbereiding en dosering. Het bedieningsgemak sluit gebruiksfouten uit zonder dat de kwaliteit in het eindresultaat in het geding komt. Opslag, voorraad en logistiek mogen geen invloed hebben op de chemische componenten of de eigenschappen van de coating. De toekenning van het ingediende patent is voor het team een bekroning van deze productinnovatie en de uitwerking ervan.

Covestro by npk design

Wij zijn in projecten als deze partner voor alle aspecten van productontwikkeling: vanaf het allereerste idee tijdens een brainstormsessie, tot het maken van de proefmatrijzen en testen van samples. Ook denken we mee over de branding en positionering in de markt. Zo bedienen we onze opdrachtgever graag en realiseren we productinnovaties die echt werken.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten