Productinnovatie in de petrochemische markt

Fuqon

Q/Cell analyse apparaat voor continue kwaliteitsmeting van brandstof


Fuqon is een jong bedrijf dat een innovatief product in de petrochemische markt introduceert. De oprichter heeft ons ingeschakeld voor de ontwikkeling en realisatie van het merk, de bedrijfs- en productidentiteit van Fuqon.

Fuqon by npk design
Fuqon by npk design

Innovatieve technologie

Kwaliteit van brandstof wordt intensief gecontroleerd. Met de huidige methode wordt in-line in de tank een sample afgenomen, dat vervolgens in een lab wordt getest. Het innovatieve analyse apparaat van Fuqon, de Q/Cell, zit in de leidingen van- en naar de brandstoftank. Middels infraroodtechniek wordt de kwaliteit van de brandstof in de tank realtime gemeten en uitgelezen. Deze methode bespaart tijd, kosten én is een stuk veiliger.

Fuqon by npk design
Fuqon by npk design

Normen, richtlijnen en ontwerpuitdagingen

Binnen de petrochemische industrie gelden strenge normen. Apparaten moeten bestand zijn tegen explosies, ofwel ATEX gecertificeerd. De richtlijnen uit de ATEX-norm vormden een belangrijk uitgangspunt voor onze ontwerpers. Daarnaast wil Fuqon zich met zowel productuitstraling als vormgeving onderscheiden van de huidige aanbieders.

Fuqon by npk design
Fuqon by npk design

Logo en huisstijlontwerp

Het logo ontwerp is gebaseerd op de vorm van een benzeenring, een veelvoorkomend bestanddeel van brandstof. Met de opvallende huisstijl kleur oranje onderscheidt Fuqon zich sterk van bestaande merken op de markt. De frisse, opvallende uitstraling is door onze ontwerpers prachtig vertaald in huisstijl uitingen als formats voor presentaties, documentatie, product sheets en promotie materiaal.

Fuqon by npk design
Fuqon by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten