Gepatenteerd systeem om dentale pockets te reinigen

GumCare companion

Fluxion


Fluxion is een product voor in de tandheelkundige praktijk. Het woord Fluxion betekent stroming/omslag. Dat is precies wat het apparaat doet: ontstoken tandvlees gericht en effectief behandelen door een pulserende aanvoer en afzuiging van gedemineraliseerd water en lucht. Deze innovatieve behandelmethode is bovendien patiëntvriendelijk en pijnvrij.

Fluxion by npk design
Fluxion by npk design

Intensieve samenwerking

Met het eerste prototype waarmee Dr. Johan van Dijk en Sophie van Dijk ons benaderden, was het klinische bewijs aangetoond van het werkingsprincipe, en inmiddels patent verkregen. Kennis van de markt en de ambitie om een geheel nieuw tandheelkundig product te ontwikkelen hadden zij zelf. Onze hulp werd initieel ingeschakeld voor een re-design waarbij de focus lag op produceerbaarheid en een moderne uitstraling.

Fluxion by npk design
Fluxion by npk design

Hands-on mentaliteit

Vanaf het begin van het project heeft npk design GumCare companion intensief ondersteund als flexibele, kritische, en realistische partner met een hands-on mentaliteit op het gebied van integrale productontwikkeling. De samenwerking was agile: korte communicatielijnen, snel reageren en handelen, en heel veel prototyping. Steeds met een focus op een korte go-to-market time.

We verzorgden prototypes voor functionele, gebruiks-en veldtesten in allerlei variaties. Deze leverden nieuwe input voor doorlopende verbetering van deelaspecten van het product. Ook ondersteunden we GumCare companion door de aansturing van elektronicaontwikkeling, leverancierskeuzes (onder meer in China) en het organiseren van de opstart van de productie van zowel de 0-serie als 1-serie. Op deze manier ontzorgden wij onze opdrachtgever in alle fases van het productontwikkelingsproces.

Fluxion by npk design

“We zijn ontzettend tevreden over de praktische, maar toch kritische aanpak van npk design. Hun inzet, bereidwilligheid en flexibiliteit in combinatie met hun kennis en ervaring heeft ervoor gezorgd dat we de Fluxion op korte termijn in de markt konden zetten met een startup-budget.”

Sophie van Dijk
CEO of GumCare companion

Extra patent voor behandeltip Fluxion

Naast de reinigingstechniek heeft de door ons ontwikkelde behandeltip ook een patent gekregen. Deze unieke en slimme disposable reduceert sterk de risico’s rondom infecties en verenigt meerdere gebruiksfuncties in een: naast het veilig scheiden van het aan- en afvoercircuit en plaatsingsgemak, wordt de vloeistof gefilterd, kan behandelhoek worden ingesteld en wordt voorzien in verschillende zuignapjes.

Fluxion by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Wilfred Teunissen.

Wilfred Teunissen

meer projecten