Hygiene is a key ingredient for a better life

Kimberly-Clark Professional

Dispenser systemen die het hygiënische verschil maken


Kimberly Clark is een wereldspeler op hygiënegebied. Ongeveer 1 op de 4 wereldburgers komt dagelijks ‘letterlijk’ in aanraking met een van de producten. Zeep- en tissuedispensers van Kimberly Clark zijn in veel sanitaire ruimtes te vinden. In ziekenhuizen, op vliegvelden, in kantoorgebouwen en restaurants behoren ze vaak tot de standaarduitrusting.

Kimberly-Clark by npk design

``Preferred`` partner

Het begon allemaal ruim 20 jaar geleden. npk design won de wereldwijde pitch die Kimberly Clark uitschreef. Dit resulteerde in de Aqua en Ripple series handdoek- en zeepdispensersers.
Voor de opvolger, het AQUARIUS* dispensersysteem, herhaalde de geschiedenis zich. De initiële opdracht werd als pitch uitgeschreven aan 3 gerenommeerde bureaus, waarvan wij er één waren. In korte tijd hebben we  trendonderzoek en materiaalstudies uitgevoerd en 10 concepten aangeleverd. Deze concepten zijn vervolgens wereldwijd door consumentenpanels getest. Twee gekozen concepten zijn als serie verder uitgewerkt. Bij de uiteindelijke opdracht voor AQUARIUS* bleken wij opnieuw de “preferred” partner voor Kimberly Clark te zijn.

Kimberly-Clark by npk design

“Samen ontwerpen en ontwikkelen we inmiddels ruim 20 jaar innovatieve, duurzame oplossingen met toegevoegde waarde die erop gericht zijn de dagelijkse routines zo comfortabel en hygiënisch mogelijk te maken. En dat draagt bij aan een beter leven.”

Jonathan Green
Development Manager at Kimberly Clark

Kimberly-Clark by npk design

AQUARIUS* dispenserfamilie

Herkenbaar design met specifieke kenmerken als afgeronde hoeken en een high-gloss uitstraling, versterkt de branding van Kimberly Clark. AQUARIUS* heeft dit allemaal. Een aantrekkelijke buitenkant is één aspect van het ontwerp. Een tweede aspect is om het ontwerp te verbinden met de eisen voor hygiëne, functionaliteit en betrouwbaarheid. Het strakke ontwerp zonder randen waar vuil of stof zich kunnen ophopen, zorgt ervoor dat de dispensers snel en eenvoudig schoon te houden zijn. En dat bespaart tijd (One-Wipe-Clean principe).

Via een venster is snel te zien of het product bijgevuld moet worden. De ringen in de navulvensters zijn uitneembaar en in vier kleuren beschikbaar, zodat uiterlijk en stijl aan elke toiletruimte-inrichting aan te passen zijn. De hele familielijn omvat 21 verschillende dispensers. Zo past er een uitvoering van de AQUARIUS* bij iedere toiletruimte.

Optimaal productieproces

De ontwerpen zijn kunststof-technisch een hoogstandje. De engineers en designers hebben het ontwerp opgebouwd uit zo min mogelijk onderdelen, waardoor minder kunststof nodig is om de ontwerpers te produceren en kostbare grondstoffen worden bespaard. Bij een oplage van miljoenen stuks per jaar levert dit een flinke besparing in de basiskosten op. En ons begrip van duurzaamheid gaat verder dan gebruiksaspecten. Duurzaamheid betekent voor ons ook duurzaamheid in het productieproces en in leveringsketenprocessen.

Kimberly-Clark by npk design

Kortom: npk design neemt verantwoordelijkheid voor het complete ontwikkelingstraject. Van design strategy, branding tot en met supply management. Hier ligt onze kracht voor zo’n grote wereldspeler als Kimberly Clark. Zij werken graag met ons samen omdat we het allemaal regelen: we hebben niet alleen een goed idee, maar we maken onze ideeën ook waar.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten