Handheld dispenser voor schone horeca omgeving

Kimberly-Clark Professional

WypAll® Reach Centrefeed System


Kimberly-Clark en npk design kennen elkaar al decennia lang. De ontwikkeling van handheld dispenser Reach is een nieuwe kroon op onze samenwerking.

Kimberly-Clark by npk design
Kimberly-Clark by npk design

WypAll poetsdoeken

In de horeca en fastfood branche moeten (tafel)oppervlaktes snel en hygiënisch schoon gemaakt worden. Hiervoor gebruiken medewerkers papieren ‘WypAll’ poetsdoekjes in combinatie met een schoonmaakspray.
Een handheld dispenser levert qua hygiëne, gebruiksgemak, en milieuvriendelijkheid een grote verbetering op.

Kimberly-Clark by npk design

In vele opzichten slim ontwerp

De centre feed van de dispenser is zo ontworpen dat je er gegarandeerd één vel per keer uittrekt. Met precies genoeg frictie voor een volgende uitgiftemoment en de zekerheid dat je niet de hele rol door kunt blijven trekken (streamen). De transparante behuizing geeft medewerkers letterlijk zicht op de voorraad.
Hoe trots we ook zijn op de ‘look & feel’ van de Reach handheld dispenser, de échte slimmigheid zit aan de binnenkant. De WypAll rol is zo gepositioneerd dat hij niet kan omvallen of vastlopen. Ons idee bleek zo sterk, dat Kimberly-Clark er patent op heeft aangevraagd.

Kimberly-Clark by npk design

Wie slim ontwerpt, heeft veel te testen

Onze design engineers en modelbouwers hebben een hoofdrol gespeeld in dit project. Al in een vroeg stadium maken zij vele prototypes, waarmee enorme bergen WypAll papierrollen worden getest. Na het doorvoeren van noodzakelijke verbeteringen, start het testen opnieuw. Dit proces van testen kent een aantal iteratieslagen, en leidt tot een goed functionerend product.
In samenwerking met dezelfde matrijsmaker waarmee we twintig jaar terug ook startten in het Aquarius en Ripple project, hebben we vervolgens de matrijzen ontwikkeld.

Kimberly-Clark by npk design
Kimberly-Clark by npk design

Multifunctioneel gebruik met uniek beugelsysteem

Gaandeweg een project, ontstaan vaak interessante uitbreidingsideeën. Zo ook voor de Reach dispenser. We bedachten een beugel waar je de rol ondersteboven in kunt bevestigen. Zo heb je een reguliere fixed centre feed dispenser voor bijvoorbeeld keuken én handheld dispenser ineen. Dit maakt de Reach dispenser multifunctioneel en biedt tegelijk een prima opbergplek. Kimberly-Clark was meteen enthousiast en heeft ook de beugel op de markt gebracht.

Kimberly-Clark by npk design
Kimberly-Clark by npk design

“Well done, team! You’ve fixed this job for us”

Jonathan Green
Development Manager at Kimberly-Clark

Met de ontwikkeling van de Reach handhelddispenser ligt de toegevoegde waarde van npk design vooral in onze betrouwbaarheid. Kimberly-Clark vertrouwt ons van A tot Z in de ontwikkeling, omdat keer op keer blijkt dat we problemen daadwerkelijk oplossen en verantwoordelijkheid nemen in het hele traject.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten