Mobiele papierdispenser voor industriële omgevingen

Kimberly-Clark Professional

WypAll® dispenser voor Q-fold poetsdoeken en werkdoeken

Het merk WypAll van Kimberly-Clark brengt producten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor industriële omgevingen. Het bedrijf wilde een nieuwe design language voor de workplace dispenser family. Wij zijn al ruim 20 jaar samenwerkingspartner zijn voor diverse innovatieve oplossingen en projecten en mochten direct aan de slag.

De WypAll dispenser is het eerste product binnen de serie. Deze innovatieve dispenser is speciaal ontwikkeld voor kwart gevouwen poetsdoeken (Q-fold) die veel gebruikt worden in fabrieken en werkplaatsen.

Kimberly-Clark by npk design
Kimberly-Clark by npk design

Hoe scherm je poetsdoeken in werkomgevingen af voor vuil én ontwikkel je een hygiënisch uitgifte systeem?

In de beginfase van het project is intensief design research gedaan naar uitgiftemogelijkheden voor de kwart gevouwen poetsdoeken. Dit betekent een intensieve samenwerking tussen designers, engineers en modelmakers. Ideerichtingen worden modellen, die we vervolgens uitgebreid testen. Dit proces van ‘trial and error’ is onmisbaar in een dergelijk ontwerpproces.
Het heeft voor de WypAll geleid tot een gepatenteerd idee: door een hoek uit de verder afgesloten dispenser kunnen de doekjes gemakkelijk één voor één worden uitgetrokken.

Kimberly-Clark by npk design
Kimberly-Clark by npk design

Meerdere innovaties in één product

De WypAll is de eerste mobiele dispenser, die zowel hangend als losstaand gebruikt kan worden. Zo heb je altijd poetsdoeken voorhanden op de plek waar het nodig is. Ons ontwerpteam bedacht een slim ophangelement met verschillende bevestigingsmogelijkheden. Hiermee kan de WypAll* dispenser zowel aan horizontale als verticale buizen, of direct aan de muur bevestigd worden.
In één beweging verander je een hangende WypAll in een losstaande papierdispenser. Door de kap een kwartslag te draaien en onderop te plaatsen, staat de dispenser stevig en kan het papier gemakkelijk worden uitgenomen.

Kimberly-Clark by npk design

Meedenken in slimme productietechniek

De WypAll dispensers worden in kleinere series geproduceerd dan Kimberly-Clark gewend is. Door hierin mee te denken én een ontwerpoplossing te bedenken konden de investeringen in de productie gereedschappen omlaag.

Wij zijn trots dat we onze opdrachtgever kunnen ontzorgen door snel en betaalbaar slimme oplossingen te bedenken, én die te helpen realiseren.

Kimberly-Clark by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten