Lage ecologische footprint en sterke merkherkenning

Kraft Heinz

EazySauce dispenser


De sauzen van Kraft Heinz worden wereldwijd verkocht en gewaardeerd. Je komt de unieke smaken overal tegen, vaak in de vorm van kleine wegwerpverpakkingen in Horecagelegenheden. Europese regelgeving kondigt voor de komende jaren een drastische vermindering van wegwerpplastic aan en Kraft Heinz neemt verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame wereld.
Wij hebben een unieke dispenser ontwikkeld die dit vraagstuk beantwoordt en bovendien een premium ervaring biedt.

Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design

Ontwerpen met impact

In een reeks van workshops met Kraft Heinz is onderzocht hoe de meeste impact gerealiseerd kan worden. Uit verschillende concepten is gekozen voor een makkelijk te gebruiken en schoon te maken ‘Front of House’ sausdispenser, die de ambities van een lage ecologische footprint met een sterke merkherkenning combineert.
Dispensers zijn niet nieuw natuurlijk, maar de huidige zijn lastig schoon te maken en bevatten vaak niet-herbruikbare onderdelen. Onze oplossing omvat een volledig nieuwe pomp die snel uit elkaar te halen is, in de vaatwasser gereinigd kan worden en weer simpel samengevoegd kan worden tot een luchtdicht systeem.
De cartridge van de dispenser bevat een saus pouch. Door grote pouches te gebruiken in plaats van sachets kan single-use plastic sterk worden gereduceerd.

Kraft Heinz by npk design

Het moet goed werken

Het idee was snel bedacht, maar we moesten ook aantonen dat het werkt. Hiervoor zijn verschillende functionele prototypes ontwikkeld, getest, geoptimaliseerd en opnieuw getest. Dit proces resulteerde uiteindelijk in een eenvoudig en doeltreffend ontwerp, klaar voor de overgang naar de realisatiefase. Ook bij het uitbesteden van de productie en kwaliteitscontrole hebben we Kraft Heinz ondersteunt. Controle over maatvoering en materiaaleigenschappen zijn hierbij cruciaal. Alle geproduceerde onderdelen zijn opnieuw uitvoerig getest om zeker te zijn dat de dispenser goed functioneert in dagelijks gebruik. Het resultaat: de pomp is keer op keer uit elkaar te halen, makkelijk te reinigen en gaat zeer lang mee.

Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design
Kraft Heinz by npk design

Een sterk merk met een sterk product

Voor een bedrijf als Kraft Heinz is merkherkenning van groot belang, zeker bij een dispenser in een ‘Front of House’ positionering. Ons ontwerp verwijst duidelijk naar het beeldmerk van Kraft Heinz en de cartridge weerspiegelt de merkidentiteit. Dankzij zorgvuldige detaillering straalt de dispenser de kwaliteit uit waar Kraft Heinz voor staat.
Naast de onderscheidende vorm is het ontwerp van de pomp nieuw en innovatief, zodat het gepatenteerd kon worden. Het intellectueel eigendom van dit unieke systeem geeft Kraft Heinz een sterke positie in de markt.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten