Simpel, comfortabel en geruststellend

Livassured

NightWatch epilepsie aanvalsdetector


Een berucht voorbeeld van een ziekte met onverwachte aanvallen is epilepsie. Patiënten krijgen vaak ’s nachts een aanval, wat tot een gevaarlijke situatie kan leiden. Ouders van jonge patiënten slapen hierdoor vaak in dezelfde kamer en zelfs in hetzelfde bed als het kind.

Livassured Nightwatch by npk design

De slim ontworpen bandbevestiging maakt slapen zo comfortabel mogelijk

NightWatch detecteert ’s nachts klinisch urgente epileptische aanvallen. De patiënt draagt in bed een band om de bovenarm. Sensors meten het hartritme en bewegingen. Bij een insult waarschuwt het DECT base station de verzorgers onmiddellijk. Livassured heeft npk design opdracht gegeven voor de vormgeving van de armband met sensoren.
Onze design input heeft geleid tot een slim verdekte bandbevestiging waardoor de armband zo comfortabel mogelijk draagt tijdens het slapen, en waarmee tegelijkertijd optimale meetresultaten worden bereikt. Volgende stap was het vervaardigen van een serie prototypes waarmee testen bij zoveel mogelijk patiënten zijn uitgevoerd. Om de patiënt te motiveren de band te dragen, hebben we de band voorzien van een mooi grafisch patroon.

Livassured Nightwatch by npk design

Met de NightWatch neemt niet alleen de veiligheid van patiënten toe maar wordt ook de belasting van de mantelzorger/zorgprofessional sterk verminderd.

Een grote stap voorwaarts in de gezondheidszorg

De combinatie van technieken waarmee de armband detecteert, registreert en communiceert, is door Livassured technisch geperfectioneerd en klinisch gevalideerd. Dit maakt het systeem uitermate betrouwbaar. Langdurig onderzoek in samenwerking met de gebundelde epilepsieklinieken in Nederland heeft aangetoond dat het NightWatch systeem meer dan 90% van de klinisch urgente aanvallen detecteert. Een grote stap voorwaarts in de gezondheidszorg en een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven voor patiënten en hun verzorgers.

Livassured Nightwatch by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten