Blikvanger voor High Performance Materials

Merck

Animatie voor High Performance Materials


Uit ervaring weet het Duitse Chemieconcern Merck dat de Internationale Autobeurs in Frankfurt een geweldige kans biedt om met grote autofabrikanten te spreken over het gebruik van hun pigmenten in lakken en de mogelijkheden van hun vloeibare kristallen in displays. Tegelijk ervaren de sales medewerkers dat het moeilijk uit te leggen is wat er verder nog aan toepassingsmogelijkheden zijn voor hun innovatieve materialen. Innovatiemanagers vinden het vaak lastig om de onbeperkte mogelijkheden te visualiseren. Tijdens de beurs maakten npk en Merck voor het eerst kennis met elkaar.

Merck by npk design
Animation for Merck by npk design

High Tech performance Materialen als uitgangspunt voor design

Deze eerste ontmoeting met Merck leidde tot een bijzondere manier van samenwerken en out-of-the box ‘omdenken’. Merck vroeg zich namelijk hardop af hoe de innovatieve materialen die het ontwikkelt onbeperkte ontwerpmogelijkheden kan bieden binnen de automotive industrie. Stel je eens een nieuw concept voor waarin schoonheid en technologie samenkomen.

Ons designteam kreeg de unieke kans om het dashboard van een concept car te ontwerpen waarin alle nieuwste toepassingsmogelijkheden van de producten van Merck waren verwerkt. Materialen vormden het uitgangspunt om een puur en ongekend ontwerp te bereiken voor zowel het interieur als het exterieur van de auto.

Merck by npk design
Merck by npk design
Merck by npk design

Showcase animatie als ultieme blikvanger

Merck zelf had in eerste instantie het idee om een mock-up voor de beursstand te maken met alle toepassingsmogelijkheden van de materialen die Merck ontwikkelt. Alle elementen van het dashboard moesten in de mock up ook daadwerkelijk werken en dus is er veel aandacht besteed aan het inpassen van de nieuwste displays en materialen. Het concept bood echter ook de mogelijkheid om een animatie te maken die op een beurs nog meer aandacht trekt dan een mock up zou kunnen. Nadat we de mogelijkheden lieten zien van een animatie werd de mock-up uiteindelijk alleen digitaal uitgevoerd. Nu wordt de film op enorme schermen getoond op alle stand van Merck.

De showcase animatie is de ideale blikvanger waarmee Merck zich kan onderscheiden op de beurs. Met gepaste trots presenteren wij u het resultaat.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Janwillem Bouwknegt.

Janwillem Bouwknegt

meer projecten