The smart way to connect bicycle accessories

MonkeyLink

fietsaccessoire systeem


Het bekende fietsenconcern ZEG (Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft) heeft een nieuw innovatief accessoire systeem gelanceerd: MonkeyLink. Onze opdrachtgever SKS Germany is binnen dit systeem één van de samenwerkingspartners en heeft ons voor de ontwikkeling hiervan aangedragen als ontwerpbureau met veel relevante ervaring, kennis en capaciteit. Een groot compliment en een prachtige rol in een bijzonder project.

MonkeyLink
MonkeyLink
MonkeyLink
MonkeyLink

Door het magnetische kliksysteem met mechanische vergrendeling klik je accessoires los en vast in een handomdraai

MonkeyLink opent nieuwe wereld van connected accessoires

MonkeyLink bestaat uit een hele range accessoires: de stuurpen, voor- en achterlicht, spatborden, en zadelpenklem. De basis is het aan de stuurpen en zadelpenklem bevestigde magnetische kliksysteem met mechanische vergrendeling. In een handomdraai klik je accessoires los en vast. Het kliksysteem staat rechtstreeks in verbinding met de fietsaccu, wat handig is voor verlichting. Op de zadelpenklem past tevens een innovatief spatbord met geïntegreerde verlichting, die ook vanuit de accu wordt gevoed. En tijdens het fietsen bedien je de MonkeyLink accessoires via de E-bike display. Zo hoef je nooit meer af te stappen om je licht aan of uit te zetten.

“npk delivers excellent work in a very short period of time! Their technical possibilities and sample making qualities are amazing! It is good to have npk design on board!”

Alexander de Ponte, purchase manager at ZEG

MonkeyLink by npk design
MonkeyLink by npk design
MonkeyLink by npk design

Van ontwerper naar spin in het web: een rol die ons op het lijf geschreven is

Wij hebben voor MonkeyLink alle accessoires ontworpen. Een prachtige rol met mooie resultaten. Maar naast onze ervaring, fietskennis en onze ontwerpkwaliteit, bleek minstens zo belangrijk dat we de snelheid van de ontwikkeling konden opvoeren. Al direct vanaf het begin integreren we designers en engineers in het team, zodat technische oplossingen en haalbaarheid worden gegarandeerd en het ontwerp compromisloos overeind blijft.
We maken vele modellen en prototypes in onze eigen modelshop om onze ideeën letterlijk tastbaar te maken en razendsnel te kunnen testen. Bij de presentaties van de prototypes kwamen alle partijen samen, en werden belangrijke keuzes en afstemmingen gemaakt. De kwaliteit van onze modellen overtrof telkens de verwachtingen van alle partijen. Door de jarenlange prettige samenwerking met SKS hadden onze designers en engineers ook bij ZEG vaak aan een paar woorden genoeg om elkaar te begrijpen.

MonkeyLink by npk design
MonkeyLink by npk design

MonkeyLink biedt voordelen voor zowel dealer als gebruiker

Het Monkeylink systeem is een vrij beschikbaar systeem voor alle fietsfabrikanten van E-bikes. Het voordeel voor de dealer is dat er heel flexibel ingespeeld kan worden op de wensen van de klant; accessoires kunnen met de MonkeyLink simpel worden toegevoegd zonder extra montagetijd. Voor de gebruiker is het een elegante, handige en tegelijk veilige oplossing. Alle E-mountainbike merken die onder de ZEG-groep vallen, zoals Bulls, Kettler en Hercules worden vanaf nu in ieder geval standaard MonkeyLink ready afgeleverd. Maar ook voor gewone fietsen is er een variant gemaakt.

MonkeyLink by npk design

Nieuwe producten

In de MonkeyLink serie zijn nieuwe producten toegevoegd: De ML-SkyeLights. Deze verlichtingsset laat zich met de MonkeyLink magnetische houder in enkele seconden op de fiets bevestigen. De koplamp heeft een K-reflector met dagrijverlichting en grootlichtfunctie en is in hoek verstelbaar. Het achterlicht is voorzien van een remlicht.

MonkeyLink by npk design
MonkeyLink by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Janwillem Bouwknegt.

Janwillem Bouwknegt

meer projecten