Stoere watersporthelm met maximale bescherming en comfort

Mystic

Wakeboard helm


In het kitesurfen is Mystic een grote vernieuwer op de markt. Van harnassen en wetsuits tot alle accessoires die surfers nodig hebben. Ook In andere actieve watersporten als wakeboarden is Mystic een groeiende speler. In die ruige sport worden helmen steeds gebruikelijker.
Water lijkt zo zacht, maar de impact van een klap op het water bij hoge snelheden is vergelijkbaar met het raken van een betonnen vlak. Het dragen van een helm bij de hoge snelheden die wakeboarders, kitesurfers en windsurfers halen, is essentieel. De helmen die nu veel gebruikt worden zijn niet allemaal even geschikt voor het gebruik in het water.
Een helm beschermt pas als je hem draagt en om hem te willen dragen moet hij lekker zitten en er goed uitzien. Mystic vroeg ons een helm te ontwikkelen, voor extreme watersporten, met name wakeboarden. Een stoere helm met een comfortabele pasvorm, die er goed uitziet. Een helm die maximale bescherming biedt bij de ruigste acties in en boven het water.

Mystic by npk design

Pasvorm en styling

De technische opbouw, de styling en de pasvorm hadden de focus. De helm is er in twee uitvoeringen: de Vandal en de Vandal Pro. De buitenschaal is een ABS hard shell voor optimale krachtverdeling bij een impact. Het interieur bestaat in twee versies: gelaagd neopreen voor de Vandal en het lichte EPP-impactschuim, dat geen water opneemt, voor de Vandal Pro.

De vorm van de helm is beetje bij beetje fijngeslepen met behulp van feedback van gebruikers. Bij een helm kunnen de kleinste wijzigingen grote gevolgen hebben voor de looks. Een neutrale, moderne en stoere look was het doel. De skatehelm die nu veel gebruikt wordt, was de benchmark.

De pasvorm is breed inzetbaar. Elk hoofd is anders, maar door het toepassen van een binnenvoering met mesh pads zit de helm bij alle gebruikers direct goed, met perfecte bescherming. Het 360 graden rondom verstelbare mechaniek, zorgt ervoor dat de helm rondom wordt versteld. De Vandal Pro heeft een gesp met een Fidlock magnetische snelsluiting.

Mystic by npk design
Mystic by npk design

Werkwijze

We zijn begonnen met het analyseren van de verschillende watersporthelmen die al op de markt zijn, waaronder een aantal helmen die Mystic zelf voert. Er zijn veel 3D prints gemaakt in verschillende stadia van het proces om zowel de pasvorm als de styling te testen bij zoveel mogelijk gebruikers. Tot in alle details is rekening gehouden met de ruige omstandigheden op het zoute water en het strand.

Mystic by npk design
Mystic by npk design
Mystic by npk design
Mystic by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Janwillem Bouwknegt.

Janwillem Bouwknegt

meer projecten