Slapen, bewegen, spelen

Naolima

MoveMi – babybed en babybox


Naolima heeft als missie innovatieve en hoogwaardige producten op de markt te brengen die het ouderschap makkelijker maken. Deze Duitse start up vroeg ons het idee te realiseren om een babybed eenvoudig te transformeren naar een speelbox. Voor nieuwe ouders neemt het volume van kinderproducten en speelgoed in de eerste jaren enorm toe en is de woonruimte vaak beperkt.
Interessant in deze markt zijn de uitgebreide gebruiks- en veiligheidsnormen waaraan ieder product moet voldoen. Vooral wanneer meerdere producten en functies gecombineerd gaan worden. De technische en functionele oplossingen zijn essentieel, maar ze moeten samen met de vormgeving ook voldoen aan de verwachtingen van de doelgroep.

Een praktisch ontwerp van premium kwaliteit

De MoveMi is een wereldprimeur in de markt. Het is ruimtebesparend en kan eenvoudig in één seconde en met één arm worden veranderd van een knus babybedje in een grote speelbox en weer terug. Zelfs wanneer je de baby draagt. Het bedje dat ook als co-sleeper gebruikt kan worden, is in hoogte verstelbaar in 6 niveaus. Zo zijn verzorger en kind altijd bij elkaar in de buurt en kunnen ze elkaar zien. Het kan moeiteloos door de ruimte verplaatst worden en past opgevouwen door iedere deuropening. De gebruikte materialen en het matras zijn hoogwaardig, natuurlijk, veilig en vriendelijk voor baby’s.
Het product is na de introductie op de Kind & Jugend beurs bekroond met een Innovatie Award.

Vroegtijdig analyseren en optimaliseren

Bij aanvang van het project hebben we goed doorgevraagd en scherp gefocussed op welke functionaliteit daadwerkelijk tot een innovatieve oplossing kan leiden. Door ideeën en schetsen direct te spiegelen aan de bestaande normen, is het mogelijk geweest om van een combinatie van functies een uniek product te maken. Door het ombouwen van bestaande bedjes, zijn we in staat geweest om concepten vroegtijdig te analyseren en te optimaliseren. Een hoogwaardig prototype en een realistische animatie hielpen om investeerders te overtuigen en versoepelden een snelle overdracht richting producenten.

Innovatie die voldoet aan strenge veiligheidseisen voor kinderproducten

Voor kinderproducten gelden zeer hoge veiligheidseisen. Met onze ervaring op dit gebied, hebben we Naolima® hierover kunnen adviseren en zijn de juiste oplossingen geïmplementeerd. Dit product wordt getest en goedgekeurd door TUV Rheinland volgens de geldende Europese veiligheidsnormen (EN 716-1/2 en EN 12227). De gekozen materialen zijn natuurlijk, antistatisch en antibacterieel. Er is gebruik gemaakt van niet-giftige verf op waterbasis.

Om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren is de verantwoorde keuze gemaakt om de MoveMi® in Europa te vervaardigen, met een korte efficiënte toeleveringsketen als bijkomend effect.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten