Één laadstation voor alle merken en typen elektrische auto’s

NRG2050

Ostra laadstation voor elektrische auto’s

De NRG2050 holding bestaat uit bedrijven die initiatieven, diensten en slimme oplossingen bieden op het gebied van e-mobiliteit. Een belangrijke innovatie die NRG2050 op de markt brengt, is een slim laadstation voor elektrische auto’s.
Een vaste elektronica partner is ingeschakeld om alle innovatieve micro-elektronica en elektrotechniek in de laadstations te ontwikkelen. Wij tekenen voor het ontwerp en de ontwikkeling van de behuizingen van de familielijn van laadstations.

NRG2050 by npk design
NRG2050 by npk design

Nieuw archetype voor de markt van elektrisch laden

Huidige laadstations van automerken die elektrische auto’s produceren zijn een verlengstuk van de vormtaal van de auto. NRG2050 wil één universeel laadstation voor alle merken en typen auto’s. We begonnen deze opdracht met een design studie waarin we op zoek zijn gegaan naar een nieuw archetype voor de totale markt van elektrisch laden. Uit vele voorstellen en ideerichtingen, zijn we samen met de oprichters van NRG2050 uitgekomen op het ontwerp dat qua vorm een vette knipoog naar de klassieke stekkerdoos is.

Hierna is een hele familielijn ontworpen met modulaire en flexibele laadoplossingen voor woning, gebouw, parkeerplaatsen en openbare locaties. Een laadstation kan zowel inbouw als losstaand worden geleverd.

NRG2050 by npk design

Uniek concept voor wisselen en vervangen

Alle technologie van het Ostra laadstation bevindt zich in de Perla, wat letterlijk parel betekent. Mocht er een storing zijn, haalt de gebruiker de hele Perla gemakkelijk uit het laadstation. Dan is het een kwestie van opsturen en vervangen: een uniek service concept waarmee problemen binnen 24 uur opgelost worden.

Technische oplossingen belangrijk onderdeel van productontwikkelingstrajecten

Vanaf het begin zijn onze design engineers betrokken in een project. Zij zijn verantwoordelijk voor de technische oplossingen die bij een productontwikkelingstraject komen kijken. Denk bij dit project aan oplossingen om de laadstations eenvoudig en universeel in elk huis, gebouw, op parkeerplaatsen of in de openbare ruimte te installeren. En aan oplossingen om alle innovatieve micro-elektronica en elektrotechniek in de compacte vorm van de laadpalen te integreren. Bij oplossingen om aan de hoogste veiligheidsnormen te kunnen voldoen, spelen onze design engineers ook een belangrijke rol.

NRG2050 by npk design
NRG2050 by npk design

Nauwe samenwerking tussen designers en engineers

Design engineers zijn een onmisbare schakel tussen onze ontwerpers en de opdrachtgever aan de ene kant, en producenten en samenwerkingspartijen zoals de elektronica partner aan de andere kant.

Na een periode van intensief samenwerken met alle betrokken partijen, brengt NRG2050 een zeer compacte, innovatieve laadpaal op de markt. Onder de merknaam Ostra wordt de laadpaal verkocht.
Laden bij een Ostra laadpaal is eigenlijk net als bellen met een mobiel telefoonabonnement. Tarieven worden gecommuniceerd naar de laadpas providers. De EV-rijder kan overal laden en ontvangt facturen voor de afgenomen stroom via het abonnement van zijn provider. De eigenaar of exploitant van de Ostra kan met een abonnement een tarief instellen en de laadkosten automatisch laten vergoeden en verrekenen.

NRG2050 by npk design
NRG2050 by npk design

Factsheet:
Ostra is een slim product met standaard een online portal, dat werkt als een dashboard voor de gebruiker. Verder is Ostra uitgerust met BlueMarble-software. Dat faciliteert slim omgaan met energie en laden & dynamische load balancing strategieën. In combinatie met een goed service concept is Ostra klaar om de e-mobility markt te veroveren.
Voor meer informatie zie: www.nrg2050.com

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten