Interactie visie en user interface design

PerkinElmer

Better treatments through research and discovery


PerkinElmer ontwikkelt apparaten waarmee onderzoekers en farmaceutische bedrijven de ontwikkeling van ziektes, medicijnen en therapieën monitoren. De samenwerking tussen PerkinElmer en npk design begon eind jaren ’90. Toen al was de rolverdeling helder: Evotec (later overgenomen door PerkinElmer) onderzoekt en ontwikkelt hoog specifieke technieken, en npk design zorgt ervoor dat deze processen ‘goed verpakt’ worden.

PerkinElmer by npk design

Interactie visie en user design

Dit begint met goed kijken en luisteren: wij beginnen als ontwerpers letterlijk met observaties op de werkplek en interviews met gebruikers. Zo leren we over de complexe processen die in het te ontwerpen apparaat plaatsvinden en hoe we de verschillende componenten op een logische manier kunnen ordenen en koppelen.

“Waar de gebruiker interactie heeft met het apparaat ontwerp en ontwikkel je een interactie visie. Die is erop gericht om gebruikers te laten zien hoe ver het proces is, om ergonomisch werken te garanderen, toegankelijkheid van een apparaat voor bijvoorbeeld service en onderhoud zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, en om de ruimte binnen testopstellingen efficiënt te benutten.”

Jos Oberdorf
partner npk design

Unieke samenwerking

De engineers van PerkinElmer en npk design werken nauw samen. Er wordt intensief en direct met elkaar gecommuniceerd om op elk vlak tot een zo perfect mogelijke afstemming te komen tussen de techniek en het gebruik van een apparaat.

PerkinElmer by npk design
PerkinElmer by npk design

Opera Phenix™ draagt bij aan effectieve behandelmethoden tegen kanker

De met een red dot award bekroonde Opera Phenix™, een high content screening system, geeft wetenschappers meer begrip van o.a. de celmorphologie van kankercellen. Dit leidt uiteindelijk tot de ontwikkeling van gerichtere behandelmethoden tegen kanker.
Transparantie in het ontwerp maakt de techniek in de apparaten naar buiten toe zichtbaar. Van kleur veranderende lichtgeleiders, LED indicatoren die de voortgang van het proces volgen, en glazen displays om het apparaat aan te sturen. Een uniek staaltje user interface design!

PerkinElmer by npk design

Inside out perspectief: een opvallende verbinding tussen de buitenkant en de processen binnenin het apparaat.

PerkinElmer by npk design

Jarenlange samenwerking met PerkinElmer leverde ons inzicht in hun technieken en processen op. We ontwikkelden een coherente ontwerpvisie waarmee we een productfamilie creëerden die de merkuitstraling van PerkinElmer versterkt.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten