Ontwerpen voor sneeuwpret: altijd een feest

Plastkon

Gizmo Riders wintersleetjes


Het Tsjechische bedrijf Plastkon is één van de grootste producenten in de wereld op het gebied van wintersleetjes voor kinderen en npk design heeft jarenlange ervaring en expertise in het ontwerpen ervan. De eerste keer dat de twee bedrijven elkaar ontmoetten, was er onmiddellijk een ‘klik’ en al snel hebben we besloten om onze krachten te bundelen. Het antwoord op de groeiende vraag naar ‘echte’ sleetjes waarmee je nog meer winterpret beleeft, is inmiddels uitgegroeid tot een compleet productprogramma: Gizmo Riders.

Plastkon by npk design
Plastkon by npk design
Plastkon by npk design

Circulair design

Al in de ontwerpfase van de diverse kunststof sleeën wordt nagedacht over de recyclebare principes van de cradle-to-cradle filosofie. Zo worden alle onderdelen vervaardigd uit de meest duurzame kunststof soort, HDPE (high density polyethylene, construeren we de slee uitsluitend met kunststof click-verbindingen (dus geen stalen onderdelen), en wordt de productgrafiek ge-etst in plaats van aangebracht met afwrijvers of stickers.

Skidrifter

Skidrifter is de nieuwste aanwinst voor de Gizmo Riders. Deze slee kan een gewicht tot 120kg dragen en is hiermee geschikt voor kinderen én volwassenen. Sturen doe je met het verplaatsen van je gewicht en je gebruikt je voeten om te remmen.
Maar de werkelijke innovatie zit in de multifunctionaliteit. Je blijft jezelf uitdagen omdat het moeilijkheidsniveau aangepast kan worden. Met een knop kan je het zitvlak op drie verschillende niveaus verstellen, waardoor je snelheid en de moeilijkheid veranderen. Er zijn drie verschillende stijlen: Amateur, Profi en expert. Alles draait om balans en een gezonde dosis durf.

Stratos

Plastkon by npk design

Ook Stratos is in zijn geheel gemakkelijk recyclebaar omdat alle onderdelen van exact dezelfde kwaliteit kunststof zijn.
Voor extra controle en snelheid in de hoeken is het stuursysteem geoptimaliseerd. De hoeken van de binnen en buiten ski volgen de bocht uitermate nauwkeurig. De kabel van de slee rolt vanzelf op door een zeer doeltreffend en eenvoudig systeem dat eveneens functioneert als veer voor de rem.

SuperNova en Meteor

De eerste resultaten van onze samenwerking  zijn de gliders SuperNova en Meteor. Deze felgekleurde gliders hebben een speels ontwerp en unieke eigenschappen. De Meteor onderscheidt zich door zijn driehoekige vorm, terwijl je met de SuperNova kunt sturen en remmen.

Plastkon by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Janwillem Bouwknegt.

Janwillem Bouwknegt

meer projecten