Headsets die tegen een stootje kunnen

Quail Digital

headset series Pro9, Pro10 en Pro11


Quail Digital en npk design werken al ruim 20 jaar samen. In die periode zijn twee generaties intercom headsets ontwikkeld. Deze zijn bedoeld voor commerciële toepassingen en intensief gebruik, met name in fastfood en drive-thru restaurants, maar ook in de retail en in kantoren. Er is tevens een aparte serie in ontwikkeling voor gebruik in medische omgevingen.
De Pro5 is na tien jaar toe aan een opvolger en opnieuw heeft Quail Digital ons benaderd voor deze mooie opdracht. In korte periode zijn twee headset designs met een serie verbindende base stations en een registratiepunt gerealiseerd.

Quail Digital by npk design

Slim ontwerp

De nieuwe serie headsets met bijbehorende opladers en base stations zijn moderner en slanker, met behoud van het robuuste karakter. De headsets worden intensief gebruikt in hectische omgevingen waar men niet altijd even zorgvuldig met de spullen omgaat.

Quail Digital by npk design

De base station van de Pro5 was eveneens toe aan een moderner uiterlijk. De nieuwe stations hebben een bescheiden rol. Ze zijn een stuk kleiner, hebben de vorm van een ‘shield’ die communicatie opvangt en verstuurd en bekabeling afschermt. Ze geven een rustig beeld aan de muur.

Quail Digital by npk design
Quail Digital by npk design

Flexibel in productie en toepassing

Met één behuizing kunnen zeven verschillende base stations worden samengesteld. Elk met eigen elektronica en specifieke functionaliteit. Dit maakt productie zowel efficiënt als kostenbesparend. Je creëert bovendien een mooie productfamilie met een krachtig beeldmerk voor Quail Digital. Om het geheel helemaal af te maken heeft npk ook het grafisch ontwerp van alle verpakkingen ontwikkeld.

Quail Digital by npk design
Quail Digital by npk design
Quail Digital by npk design
Quail Digital by npk design
Quail Digital by npk design

Design visie vormt engineering uitdaging

Het slanke karakter van de headset in combinatie met het kleinere formaat van de base station vormde een uitdaging voor onze engineers. Door slimme mechanieken te bedenken die passen in een beperkte ruimte met veel functionaliteit, is het ons gelukt om aan de eisen en wensen van de opdrachtgever te voldoen. Hierbij is veelvuldig gebruik gemaakt van 3D geprinte modellen. Om de robuustheid te kunnen bepalen, zijn tevens veel mechanische testen uitgevoerd in onze eigen modelshop.

Quail Digital by npk design
Quail Digital by npk design

De langdurige samenwerking tussen teamleden van Quail Digital en npk speelde hierbij een belangrijke rol. Vaak is een half woord genoeg om elkaar te begrijpen, mee te kunnen bewegen en mee te denken. Zo kunnen problemen gemakkelijk worden omgezet in oplossingen en een sterk eindresultaat.

Quail Digital by npk design

Duurzaamheid

Quail heeft zich gericht op een retour service voor haar klanten. Binnen het bedrijf is een aparte afdeling waar de geretourneerde delen worden gerepareerd of gerefurbished voor hergebruik. De flexibiliteit in opbouw van de door npk design ontwikkelde producten faciliteert deze vorm van circulair design. Er is immers een beperkt aantal onderdelen, die voor verschillende modellen headsets kunnen worden (her)gebruikt.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Wilfred Teunissen.

Wilfred Teunissen

meer projecten