Nieuwe functionaliteit toegevoegd aan volgende generatie instrument

Revvity – Opera Phenix® Plus HCS system

High-Content Screening System


Revvity en npk design zijn al jaren samenwerkingspartners op het gebied van productontwikkeling. Onze ontwerpvisie is inmiddels doorgevoerd in een groot deel van de productfamilie, wat de herkenbaarheid en merkuitstraling van Revvity versterkt.

Heldere samenwerking en rolverdeling

Binnen onze samenwerking is de rolverdeling altijd helder: Revvity onderzoekt en ontwikkelt de technieken binnen de apparaten, en npk design zorgt ervoor dat deze processen ‘goed verpakt’ worden. Daarbij is er altijd een opvallende verbinding tussen de buitenkant en de processen binnenin het apparaat. Transparantie en clean ontwerp maken de technologie in de liquid-handling module naar buiten toe zichtbaar. Wij noemen dat het inside out perspectief.

PerkinElmer by npk design

Balans tussen functionaliteit en esthetiek

Voor sommige high-content screening (HCS) -toepassingen moeten onmiddellijk na het toevoegen van vloeistof aan de monsters beelden worden gemaakt. Revvity wilde een nieuwe versie van de Opera Phenix ontwikkelen, waarbij deze liquid-handling-functionaliteit werd geïntegreerd en schakelde ons in voor het ontwerp. Wij bedachten een transparante kap met bewegende delen en mechanieken die passen bij de vormtaal. De samenwerking en communicatie tussen de mechanical engineers van Revvity en de design engineers van npk design verliep soepel en productief. Er wordt intensief met elkaar gecommuniceerd om ervoor te zorgen dat technologie en gebruiksgemak gelijkmatig in het ontwerp op elkaar zijn afgestemd. Het resultaat is een goede balans tussen functie en esthetiek.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

Jos Oberdorf

meer projecten