Betrouwbare data acquisitie onder extreme omstandigheden

Siemens Digital Industries Software

Simcenter SCADAS RS


npk design en Siemens werken al decennia lang samen en de rolverdeling is helder; wij zorgen voor de mechanische oplossingen en behuizing, Siemens voor de elektronica en software.
Het meest recente resultaat van onze samenwerking is de Simcenter SCADAS RS: een robuust data-acquisitie en meetsysteem dat speciaal ontworpen is om betrouwbaar en nauwkeurig te testen onder extreme omstandigheden en in ruige omgevingen.

Siemens by npk design

Robuuste data acquisitie

De eisen die aan de Simcenter SCADAS RS worden gesteld, vormden een pittige ontwerpuitdaging. De behuizing moet 100% bescherming bieden tegen stof, water, trillingen en schokken. Daarbij vormt de combinatie van waterdichtheid met de warmte die de software genereert een extra uitdaging. Een belangrijke oplossing is de behuizing zelf, die dient als warmtegeleider.

Siemens by npk design
Siemens by npk design
Siemens by npk design
Images: Siemens Industry Software taken with courtesy of VDAB Belgium

Flexibel verbonden

Om op locatie te kunnen testen moet de Simcenter SCADAS RS flexibel en makkelijk te monteren zijn. Een modulaire opbouw faciliteert dit. De verschillende units kunnen zonder gebruik van gereedschap op elkaar worden gestapeld met een ingebouwd schuif- en vergrendelmechanisme. Hierbij is in het ontwerp rekening gehouden met verschillende configuraties. De afzonderlijke units kunnen zowel verticaal als rug aan rug gemonteerd worden. De doorluskabels die stroom en data verdelen zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, zodat het mogelijk is om Simcenter SCADAS RS-units over de hele machine of voertuig te verdelen.

Extreme testomstandigheden mogen geen invloed hebben op de data. Om invloed van trillen en schokken verder uit te sluiten hebben we diverse accessoires ontworpen (o.a. band- en bevestigingsbeugels) waarmee de units aan elke machine of voertuig bevestigd kunnen worden.

Siemens by npk design
Siemens by npk design
Siemens by npk design
Siemens by npk design
Images: Siemens Industry Software

Ons grafisch team heeft de productgrafiek op de voorkant ontworpen, zodat ook de aanblik naadloos aansluit bij het Siemens merk en de superieure en nauwkeurige meetapparatuur. Alles klopt, tot in de kleinste details. We zijn beiden expert en nauwkeurig binnen ons eigen vakgebied, vullen elkaar goed aan en hierdoor levert de samenwerking tussen Siemens en npk design een herkenbare kwaliteit en het juiste resultaat op.

Het resultaat, de Simcenter SCADAS RS, is een significante verbetering voor operationele processen, de efficiency en nauwkeurigheid van testen op robuuste testlocaties.

Siemens by npk design

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

Herman van der Vegt

meer projecten