Hoe langdurige samenwerking werkt

Siemens Industries Software


npk design en Siemens (voorheen LMS Instruments) werken al samen sinds eind jaren ’80. Dit heeft een trackrecord van 20 projecten opgeleverd die naar tevredenheid van beide partijen zijn ontwikkeld. In deze lange periode zijn zowel beide samenwerkingspartners als ook de wereld om ons heen onherkenbaar veranderd. Organisatorische en technologische vernieuwingen volgen elkaar razendsnel op.

Hoe houd je zo’n langdurige samenwerking op succesvolle wijze vol? Dat kan alleen maar als je elkaars toegevoegde waarde erkent en waardeert.

Siemens by npk design
Siemens by npk design

Siemens Industries Software (SISW) is gespecialiseerd in test- en simulatiesoftware op het vlak van geluids-, trillings-, bewegings- en vermoeiingsanalyse voor de R&D laboratoria in de auto-, lucht- en ruimtevaartindustrie. Het bedrijf is wereldwijd hét managementcentrum voor simulatiesoftware binnen de technische PLM-software tak van Siemens en heeft alle grote auto- en luchtvaartproducenten ter wereld als klant.

“Onze filosofie is dat directe samenwerking tussen de teamleden het beste resultaat oplevert. Door open communicatie en korte lijnen, kun je op basis van voortschrijdend inzicht op tijd bijsturen. Intensiteit en betrokkenheid vanaf het eerste begin is de sleutel tot succes.”
Herman van der Vegt
managing partner npk design

HVEG

LMS Soundbrush maakt zichtbaar wat je hoort

De LMS Soundbrush brengt akoestische problemen in kaart. De geluidsbron wordt gelokaliseerd en middels een 3D weergave direct zichtbaar gemaakt. Het ontwerp van de probe won een iF award, de kroon op onze samenwerking.

Award-IF

Siemens by npk design
Siemens by npk design

LMS SCADAS XS

De LMS SCADAS XS is een draagbaar systeen dat geluid en trillingen verwerkt en inzichtelijk maakt. Een belangrijk vraagstuk tijdens de ontwikkeling was: hoe ga je de electronica efficient onderbrengen en beschermen in een unit die kleiner en krachtigers is dan de concurrentie.

npk design en Siemens zijn een goede match

Merkbeleving, gebruikservaring, optimale systeem- en hoogwaardige productkwaliteit zijn de onderscheidende factoren in de markt van de professionele analyse elektronica & software apparatuur. Het uiterlijk van producten is van belang. Maar ook de gebruikservaring, bediening en het afwerkingsniveau moeten naadloos aansluiten bij de superieure en nauwkeurige meetapparatuur. Alles moet kloppen, tot in de kleinste details.
Siemens betrekt ons van het begin tot aan de productie bij het tot stand komen van nieuwe producten. Op basis van elkaars expertise & vakmanschap tillen we projecten naar een hoger niveau. En als je elkaar door en door kent en vertrouwt, kun je op de juiste manier schakelen zonder aan resultaat of kwaliteit in te boeten.

meer projecten