Productinnovatie voor high-end keukenmerk

Spavaldo

Slimme keukenoplossingen


We hebben Spavaldo leren kennen als een jong, modern design keukenmerk.
Iedere keuken wordt door Spavaldo op maat ontworpen met veel aandacht voor kwaliteit.

Om als nieuwe brand een positie op de high-end keukenmarkt te verwerven, moet je jezelf onderscheiden van andere modellen en merken. Spavaldo wilde opvallen door een aantal innovatieve, slimme oplossingen aan te bieden die andere, gevestigde merken niet in het assortiment hebben.

Zo bedachten ze een verrijdbaar keukenelement dat zorgt voor extra werkbladruimte, en ‘strak’ is weggewerkt in de keukenkasten als je het niet gebruikt. Wij werden in eerste instantie benaderd voor de productontwikkeling en het verder uitwerken van het idee.
Tijdens dit project hebben we ook gezocht naar het initiële vraagstuk van Spavaldo naar een manier om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Spavaldo by npk design

Concurrentieanalyse en marktonderzoek

In de beginfase van een project voeren we een markt- en concurrentieanalyse uit. Wat opvalt, is dat de meeste designkeukens ‘greeploze’ fronts bieden voor keukenlades.
Deze ogen heel strak, maar hebben als nadeel dat de lades ‘hoogte’ en dus opbergruimte verliezen. Hier zagen we direct een unieke kans voor Spavaldo.

Spavaldo by npk design

Ontwerpoplossing tevens eyecatcher

Samen bedachten we een in het oog springende productinnovatie, waardoor de keukenlades wel strak blijven zonder verlies van hoogte. De oplossing zelf vormt tegelijkertijd een opvallend stijlelement waarmee Spavaldo zich onderscheidt van de concurrent.

Spavaldo by npk design
Spavaldo by npk design
Spavaldo by npk design
Spavaldo by npk design

Prototypebouw om ideeën te testen

Een productontwerp alleen is nog geen verkoopbaar product. Wij beginnen altijd al snel met het vervaardigen van modellen en prototypes. Hiervoor maken we gebruik van onze eigen modelwerkplaats. Met modellen, testen en optimaliseren we ons productontwerp. Onze design engineers werken het ontwerp verder uit en in de realisatiefase begeleiden we het uitbesteden en de productie van het resultaat.

Meer informatie

Meer informatie over dit project?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Janwillem Bouwknegt.

Janwillem Bouwknegt

meer projecten