User interface design en graphic design

Wij stellen de markt èn de gebruiker centraal. Dat vormt het uitgangspunt voor zinvolle innovatie. Bij ieder productontwikkelingstraject staat optimale gebruikservaring en productbeleving centraal. Productontwerp (3D design) heeft altijd grafische elementen in zich (2D aspecten). Ons bureau heeft in de loop der jaren veel kennis en expertise opgebouwd op beide vlakken.

Ieder product is een uiting van het merk van onze opdrachtgevers. Hier moet een opdrachtgever slim mee omgaan. We denken graag mee over merkuitstraling, branding en over de interactie met de gebruiker. Een heldere en makkelijk te begrijpen interface maakt het leven een stuk aangenamer en een product vele malen aantrekkelijker. Dit kan gaan om klassieke bediening met knoppen, een app of een beeldscherm.

UI design start met het analyseren van de interactie en het gedrag van beoogde gebruikers. Gebruik makend van onderzoekstechnieken, zoals onder andere context mapping, brengen we de customer journey in kaart. Hierbij gaan we met echte gebruikers aan de slag.
De hierbij opgedane inzichten gebruiken we voor het verbeteren en aanpassen van de interactie. Later vertalen we deze inzichten naar concepten voor menustructuur en grafische lay-out.
Het voorleggen van simulaties aan potentiële gebruikers is ingebed in de routine van ons ontwerpproces, wat leidt tot optimalisatie van de interactie met de interface.

User interface design

Gebruikersonderzoek en gebruikerstesten

Gebruiksonderzoek en gebruikerstesten vinden al in een heel vroeg stadium plaats, soms al met kartonnen modellen en mock-ups. Dit levert vaak waardevolle informatie op waarmee we verdere optimalisaties in het UI design doorvoeren.

Bij de introductie van uw dienst of product is vroege gebruiksevaluatie waardevol. Ook hier bieden wij ondersteuning. Wij zetten gebruiksonderzoeken op waarmee we kritieke elementen van gebruik vroegtijdig testen en optimaliseren.

Graphic design

npk design heeft een eigen grafisch team. Of het nu gaat om digitale of analoge uitingen, onze expertise op het gebied van graphic user interfaces, animaties, info graphics, brandcommunication, handleidingen en packaging is vaak van grote toegevoegde waarde in innovatieprojecten.

User interface design
User interface design
User interface design
User interface design

Meer informatie

Meer informatie over User interface design en graphic design?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Jos Oberdorf.

jos@npk.nl
Jos Oberdorf