Bruikbare duurzame innovatie begint bij npk design

De transitie naar duurzaamheid kan een uitdaging zijn in veranderende markten, veranderende wetgeving en toenemende eisen van gebruikers. Het heeft gevolgen voor uw organisatie en haar omgeving; samenwerking met ketenpartners, financiering, ontwikkeling en promotie van innovatieve producten en diensten. Het vinden van realistische richtingen binnen deze complexiteit is een uitdaging. Om in deze context te kunnen gedijen, moeten oplossingen authentiek zijn. Maatwerkoplossingen zijn sterker, effectiever en hebben meer impact.

Sustainable design

Multidimensionaal innoveren

Bij npk design bedenken en creëren we oplossingen die impact hebben. In de afgelopen 40+ jaar hebben we al onze ontwerpen gemaakt volgens ons inspirerende principe: ‘een lange levensduur door hoogwaardige oplossingen te bieden’.

Bij het ontwerpen van uw nieuwe duurzame product zetten we onze creativiteit aan het werk. We werken in korte cycli waarbij we vanuit meerdere perspectieven oplossingen bedenken, prototypen en testen. Ook doen we aan kruisbestuiving en leren we van andere industrieën. Door onze klanten en andere stakeholders bij het proces te betrekken, maken we ze onderdeel van de oplossing. Zo dagen we de supply chain uit en ontdekken we nieuwe producten, diensten en nieuwe kansen voor samenwerking.

Wij gebruiken tools die inzicht geven in de ecologische en economische effecten, zoals een Levenscyclusanalyse (LCA) of een Milieukostenidicator (MKI) om verschillende ontwerpvoorstellen met elkaar te vergelijken.

Waarde voor alle belanghebbenden

Een essentiële drijfveer voor succes is ervoor te zorgen dat waarde wordt gecreëerd voor alle belanghebbenden. Zo kan een product echt succesvol en duurzaam zijn. Dit vereist een multidimensionale blik en een intensieve samenwerking.
Van het onderzoeken van nieuwe technologieën en materialen tot het beheersen van het energieverbruik. We richten ons op essentiële functionaliteit in plaats van features. Dit multidimensionale denken creëert producten die mensen graag gebruiken, willen behouden en nodig hebben. Het bouwt merken waar mensen zich mee willen identificeren.

Sustainable design
Sustainable design

Impact Workshop

We hebben een strategische, inspirerende workshop ontwikkeld waar we samen met u op maat gemaakte, effectieve oplossingen voor duurzame impact tot leven laten komen. Samen ontdekken we het duurzaamheidspotentieel van uw merk en uw bedrijf.

Meer informatie over de Impact Workshop

Meer informatie

Meer informatie over sustainable design?
Nieuwsgierig naar wat npk design voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op met Herman van der Vegt.

herman@npk.nl
Herman van der Vegt